90 (2)
90 (4)
90 (5)
90 (6)
90 (9)
90 (11)
90 (12)
90 (13)
90 (16)

 

Cel de-al 17 lea ceas al #20project este dedicat sustenabilitatii. Inainte de a afla povestea conceptului vestimentar trebuie sa stiti mai multe despre cea care semneaza fotografiile si design-ul acestor piese.

Raluca Baciu a lansat in 2018  brandul RB Design.  Este absolventă a secției de Modă- Design Vestimentar, din cadrul Universității Naționale de Arte București, în prezent masterandă la secția Strategii de Modă și Costum, în cadrul aceleiași universități.

În urma experienței acumulate și a diferitelor direcții abordate până acum, RB Design apare sub forma unui proiect sinteză, care combină arta cu funcționalitatea, inspirându-se din cultura străzii. Astfel, elemente care vizează viața cotidiană sau probleme sociale sunt combinate pentru a crea articole vestimentare unisex destinate purtării.

Proiectul Environmental 22/ 04 a început odată cu participarea mea la programul Creative Business Studio, organizat de Impact Hub Bucharest și din dorința de a susține mediul. Alături de antreprenori și specialiști cu experiență, am dezvoltat planul de afaceri și am pregătit lansarea propriei mele afaceri în industria creativă.

ENVIROMENTAL 22/ 04 este a doua colecție a brandului vestimentar românesc RB Design, o colecție capsulă realizată din materiale naturale precum inul și bumbacul organic. 22 Aprilie reprezintă Ziua Internațională a Pământului. Această colecție este inspirată din problemele actuale ale mediului înconjurator (prezența plasticului în natură și folosirea lui în exces) și înlocuiește bumbacul obișnuit cu cel organic deoarece acesta diminuează impactul dăunător asupra mediului.

ENVIRONMENTAL 22/ 04 este o colecție confecționată din piese ușor de purtat și confortabile.

Articolele vestimentare din această colecție pot fi purtate împreuna, dar și separat, fiind piese statement, unisex, care aduc un aer de actualitate ținutei.

Cantitatea de culori folosită este diminuată pentru a reduce substanțele chimice utilizate în vopsirea materialelor. Paleta cromatică este predominată de tonuri neutre cu mici accente reci de culoare. Printul acestor piese vestimentare reprezintă umbra unor deșeuri găsite pe stradă.

Conceptul acestei colecții este contra curentului fast fashion, iar piesele sunt durabile, calitative și vor rămâne în tendințe.

Această colecție încurajează oamenii să utilizeze sacoșe din materiale naturale și să renunțe la utilizarea celor de plastic. Produsele au fost realizate în croitorii locale, iar materialele sunt prietenoase cu mediul și corpul nostru.

Colectia poate fi achizitionata prin intermediul Startarium AICI. Tot acolo puteti sa o sustineti pe Raluca sa-si continue munca prin intermediul unui crowdfunding.

 

Ozana Niculae este tanara make-up artist care semneaza machiajul pentru acest proiect. Este si ea absolventa in cadrul aceleeasi facultati ca Raluca. Nu are inca cursrui specializate de make-up si face asta din pasiune. Eu am sfatuit-o sa continue sa isi transforme pasiunea asta intr-un job. Pe scurt, am avut ocazia sa lucrez la acest proiect cu doua colege extrem de talentate. In timp ce ma machia am descoperit ca Ozana este un artist complet si ca dincolo de tot ceea ce face, visul ei este sa cante. Practic am avut o secunda in care m-am vazut in oglinda si ii multumesc ca mi-a adus aminte si de visul meu de la inceput. Machiajul am decis sa fie unul simplu dar sa respecte noul trend #metropical, care prin look-urile glowy ne aduce aminte de jungla urbana.

 

Pentru mine a fost o placere sa lucrez la acest proiect mai ales pentru ca am iesit din zona mea de confort a elegantei vestimentare. De fiecare data e o placere sa fiu in situatia de a-mi schimba personajul si de a incerca noi croiuri.

 

#20project #20phototalents #20youngmua #20romaniandesigners #20romanianbrands