ICM_7927
Mamicile gravide de la spital au primit cutii Primul Zambet_
Cutii Primul Zambet care pleaca in maternitatile din Romania

0

Astazi am avut fericita ocazie sa ma alatur unei campanii care ar trebui, din punctul meu de vedere, sa devina proiect de tara in Romania.

Kaufland România aduce tinerelor mame Primul zâmbet,  cutia cu lucruri necesare în primele zile de viață ale copilului

 

Kaufland Romania în colaborare cu Organizația Salvați Copiii, a lansat proiectul Primul Zâmbet, prin care oferă mamelor din întreaga țară sprijin încă din primele clipe de viață ale nou-născutului.

 

Astfel, 30 de maternități din România vor primi cutii complete cu lucruri necesare bebelușilor, esențiale pentru primele săptămâni de viață – și care pot însemna un sprijin major pentru părinții din comunități vulnerabile. Proiectul vine în beneficiul a 3000 de proaspete mămici.

 

Cutiile conțin produse care se găsesc exclusiv în magazinele Kaufland: haine pentru copii din colecția Kuniboo, produse de igienă și îngrijire din gama bevola® baby, concepute special pentru pielea sensibilă a celor mici (șampon delicat, ulei de îngrijire și șervețele umede), scutece K-Classic, broșuri cu informații utile din partea Salvați Copiii și alte lucruri necesare bebelușilor.

 

Proiectul cutiilor Primul Zâmbet are la bază conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box), oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru și care conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului. Mai mult, Cutia finlandeză este și o politică publică de sănătate care a înregistrat rezultate extraordinare în scăderea mortalității infantile în această țară.

La evenimentul de lansare a participat și Ambasadoarea Finlandei în România, Excelența Sa, Doamna Päivi Pohjanheimo.

 

 

În prezent, Finlanda are cea mai mică rată a mortalității infantile din Europa: 1,7 decese la 1000 de născuți vii, în timp ce, la nivelul României, aceasta este cea mai ridicată din Europa, cu o valoare de 7 la mie, dublu față de media Uniunii Europene care a ajuns la 3,6 la mie, conform datelor Institutului Național de Statistică.[1]

 

Copiii înseamnă viitorul unei nații. Ne dorim ca toți copiii României să se bucure de un start cât mai bun în viață și să ajutăm, în același timp, tinerele mame. Știm că primele zile din viața de părinte sunt copleșitoare, de aceea Kaufland România, alături de Organizația Salvați Copiii, dorește să ajute proaspetele mame să se bucure de Primul Zâmbet și să știe că toți copiii se nasc egali, indiferent de locul sau mediul în care vin pe lume”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

 

Primii cinci ani de viață sunt esențiali în construirea unei relații emoționale sănătoase între părinți și copil, iar pentru asta mama trebuie ajutată să își îngrijească nou-născutul, să îi fie alături, să îi dedice timp de calitate, având la dispoziție lucrurile necesare.

 

Atunci când vin pe lume, toți copiii sunt iubiți și prin asta extraordinar de puternici. În programul pe care Salvați Copiii îl derulează pentru sprijinirea maternităților, am văzut nou-născuți fragili, prematuri de 1.000 de grame, a căror forță i-a uimit și pe medici. De aceea, este important să ne îngrijim ca fiecare mamă care naște să aibă ceea ce îi este necesar nou-născutului, pentru ca ea să se preocupe doar de zâmbetul acestuia”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Andreea Bălan a fost prima viitoare mămică care a primit cutia ,,Primul Zâmbet” din partea organizatorilor. 

Cutiile au plecat spre 30 de maternități din țară.

Acestă campanie este gândită a fi începutul unei bune practici în România, care să ajute mamele în noul lor rol și să le ofere informații utile legate de importanța controalelor medicale și a îngrijirii corecte a celor mici. Acest nou model de informare se adaugă eforturilor anterioare ale Organizației Salvați Copiii de implicare în reducerea mortalității infantile prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

 

PicsArt_11-02-06.00.52
IMG_20181102_180523

PRIMUL ZAMBET GIVEAWAY

Ma bucur ca in calitate de mamica pot duce mai departe aceasta poveste in mediul online si imi propun sa il depasesc sa ajung si in offline la o tanara mamica, care are nevoie de o cutie “Primul Zambet”.

Vreau sa ma ajutati sa gasesc o persoana care are nevoie de coletul meu chiar acum! Lasa-mi un mesaj cu povestea ta sau a unei persoane apropiate care a nascut de curand si care are nevoie de aceste produse iar eu voi face tot posibilul ca aceasta cutie sa ajunga la ea cat mai curand.

Imi doresc ca acest colet sa ajunga la ea si la copilasul ei cat mei repede!

Primul caz dificil care imi este semnalat va fi si cel caruia ii va fi oferita cutia.

Multumesc pentru intelegere,

Gabriela