IMG_9809-2white
IMG_20181123_131746_521
PicsArt_11-23-01.05.21

Așa cum poate știi, luna octombrie marchează, la nivel mondial, Breast Cancer Awareness Month, iar Asociația Casiopeea continuă campania „Atingerea care ajută”, lansată cu ocazia ediției 2018 a Cursei Roz. În urma cursei din acest an, vom reuși să ajutăm 250 de femei, însă pe lista de așteptare sunt înscrise mult mai multe femei, care au nevoie de sprijin după operația de mastectomie și pe care vrem tare mult să le putem sprijini.

Campania este construită în jurul unui simbol al feminității și al protecției: mănușa roz – culoare asociată la nivel mondial luptei împotriva cancerului mamar – și care poate oferi „atingerea care ajută”.

Împreună cu Cristina Bâtlan (co-fondator Musette), Casiopeea a produs o ediție limitată de mănuși roz, din piele, pe care le folosim într-o acțiune de strângere de fonduri pentru femeile care au nevoie de proteze de sân externe: „Fii atingerea care ajută! Poartă mănușa roz, simbolul supraviețuitoarelor cancerului la sân! O pereche de mănuși = o proteză de sân”.

Cum ajutăm supraviețuitoarele cancerului la sân

 

Beneficiarele Casiopeea sunt femei cu posibilități materiale reduse, care nu își permit nici să aștepte cât durează procedura de obținere a protezelor prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (care este destul de anevoioasă) și nici să și le cumpere singure. Setul format din proteza externă și sutienul special necesar pentru a o purta costă între 100 și 150 EUR, iar în fiecare an, asociația a reușit să ajute între 200 și 250 (în total peste 2200) de femei, care au trecut printr-o mastectomie, să primească proteza de sân de care aveau atâta nevoie.

Asta, datorită Cursei Roz – Marșul și Crosul Casiopeea, eveniment caritabil, care are loc anual și la care participă câteva mii de oameni care susțin cauza Casiopeea – toate taxele de participare și sponsorizările obținute sunt folosite pentru cumpărarea de proteze mamare, care apoi sunt donate femeilor selectate cu ajutorul Institutului Oncologic București.

 

Sweet Paprika se alatura acestei initiative prin desfasurarea unei licitatii la mine pe blog, pe instagram si facebook. Voi decideti unde licitati. In urma licitatiei din cele doua zile, manusile Casiopeea din poze vor merge catre persoana care a licitat cel mai mult.

Ce trebuie sa stiti despre desfasurarea licitatiei:

 

  • Perioada: 2 zile
  • Preț de start: 100 EUR (costul minim al unui set format din proteză mamară și sutien)

 

Va multumim in avans pentru implicarea voastra.

Impreuna putem face diferenta.

 

*Nota: Am folosit ca inspiratie statuia lui Venus din Milo pentru a putea ilustra in mod artistic neputinta acestei situatii si faptul ca noi putem sa o schimbam. Aceasta posta este un manifest si trebuie tratata ca atare.