11
_DSC4103
_DSC4104
_DSC4106
_DSC4111
_DSC4108
_DSC4115

Iata-ma, in toata splendoarea mea curbata la mine acasa, in nisip, printre scoici, cu marea la orizont.
Am facut aceste poze cu intentia de a oferi raspunsuri la intrebarea ” Cum sa te imbraci cand esti gravida?” Scopul era sa arat idei “mulate” si “lalai” pentru show-off sau non show-off-ul minunatiei care creste in tine. Si sper din din suflet, sa fi reusit cumva sa va conving ca puteti sa va arati formele in toata splendoarea, oricat de multe kg ati pus pe voi in sarcina si sa refuzati complet ideea de blugi ptr gravide. Meanwhile, tin sa va anunt ca eu am evoluat de la 60 de cm in talie la 84 cm si nu credeam ca o sa fiu vreodata mandra de asta!

Pe principiul scopul scuza mijloacele, o sa va spun acum povestea acestui shooting. In timp ce eram pe mal…in linistea absoluta, intre scoici si mare si gatita toata-n alb, mi-am adus aminte de una dintre putinele carti care chiar mi-au placut pe timpul facultatii. Am citit Imagini si Simboluri pe tren, in anul 1 de facultate la SNSPA si recunosc ca am inceput-o doar pentru ca era MUSAI sa o stiu pentru examen.
Culmea e ca m-a fascintat si am citit-o intr-o zi.
Mircea Eliade descrie in aceasta carte mitul perlei si al scoicii, si explica simbolistica acestora prin prisma marilor civilizatii.
Desigur eu voi cita aici doar cateva randuri, despre simbolistica perlei in lumea femeii:
“De aceea stridii, cochilii marine si perle, purtate pe piele ca amulete sau ca podoabe impregneaza femeia cu o energie care-i stimuleaza fecunditatea ferind-o totodata de piaza rea si fortele daunatoare.”
Functia cosmologica si valoarea magica a perlei erau cunoscute din timpurile vedice, un imn din Atharha Veda o proslaveste astfel: “Nascuta din vant, din aer, din trasnet, din lumina, fie in puterea cochiliei zamislite din aur, perla sa ne apere de teama!
La randul ei medicina chineza considera perla un leac excelent prin virtutile ei de fertilizare si ginecologice. Potrivit unei credinte japoneze, anumite midii ajuta procesul nasterii ( de unde si numele midii -nastere-usoare) In China, nu le este recomandat femeilor sa consume aceasta midie care grabeste nasterea, pe motiv ca aceasta contine doar principiul Yin. De altfel autorii chinezi au relevat asemenarea care s-a dezvoltat in stridie si fetus. In Bei YA ( sec. XI-lea), se spune despre stridia bang ca “insarcinata cu perla, ea este ca femeia care-si poarta in pantece fatul, de aceea bang se numeste “pantecele perlei”
Pretutindeni cochilia marina, perlele , melcul, figureaza printre emblemele dragostei si ale casatoriei.

Nu stiu daca o sa va ajute cu ceva aceste randuri, nu stiu daca v-au placut sau nu,daca ma considerati acum un freak ca imi plac astfel de lecturi, dar eu nu mi-as fi imaginat sa postez aceste imagini fara sa fac referire in articol, la aceasta carte.
Totusi in cazul in care v-am facut curioase, cititi: Mircea Eliade ” Imagini si Simboluri” aici.

Love,
Gabriela

Port: Rochie H&M
Fes H&M
Bocanci de la magazinul romanesc COMOD
Cercei Vintage
Ruj YSL – plum