Seara Erik nu ma lasa sa-i spun povesti, in schimb imi povesteste el pe limba lui ce a facut la gradinita. Adoarme povestindu-mi, sau uneori ma mai pune sa-i cant un cantec de leagan rusesc. Partea cea mai haioasa este sa il vezi pe Patrick cum incearca sa-i cante, cand el nu stie o iota de rusa.

Treaba e ca eu raman nevorbita si nepovestita, de aceea azi am zis ca-i timpul sa ma exprim si eu si am scris 3 povesti scurte si ilustrate. ( in cazul in care nu aveti chef sa ma cititi si vreti doar sa va holbati la poze).

In rolurile principale:

Erik – Mr.Pich

Patrick – Tato-Racheta

Gabi – Mama Regelui Bulina

Capitolul 1.

Baiatul care a fost pe Luna

Mister Pich a vrut sa ajunga pe Luna si Tato-Racheta i-a indeplinit dorinta. L-a ajutat sa infrunte legea Gravitatiei si l-a lasat sa zburde prin peisajul Lunatic.

La intoarcere baiatul care a fost pe Luna, ne-a zis ca Soarele straluceste mai tare acolo si ai nevoie de ochelari, ca sa poti rezista luminii orbitoare.

Ne-a mai zis ca si-a luat de acolo o bluza imprimata cu cosmosul.  Ne-a explicat ca e musai sa-ti porti fesul si jacheta de cosmonaut si ca pantalonii trebuie sa fie oleaca flausati ,oleaca imprimati si neaparat din bumbac elastic ca altfel  n-ai cum sa te si distrezi si sa rezisti temperaturilor de pe Luna.

IMG_0377

IMG_0370


IMG_0406

IMG_0415


IMG_0419

Capitolul 2.

Regele Bulina 

Mister Pich, desena intruna cercuri, pe foi, pe pereti, pe canapele  si chiar si pe maini si pe picioare. Cand termina cu mainile lui, se ducea la mama lui si incepea sa o tatueze cu maiestrie si pe ea cu buline. Intr-o zi mama lui si-a adus aminte ca si ea facea la fel atunci cand era mica si s-a gandit sa-i spuna adevarul fiului ei.

El era de fapt Regele Bulina si imparatia lui era plina de cercurile si mingile desenate de el.

El era stapanul mingilor si purta o coroana imbulinata, o mantie albastra si tricou si  itari in stilul urban-chic, in propria Piscina urbana.

IMG_0429


IMG_0433


IMG_0451


IMG_0497

IMG_0427

 

 

 Capitolul 3.

Zmeul Fioros

                                                                                                   

Mr Pich era un nazbatios si intr-o zi a incercat sa-l cuminteasca un Zmeu Fioros, care i-a dat sa bea un ceai gustos. Numai ca baietelul purta armura lui cu cornite si potiunea magica care trebuia sa-l cuminteasca nu si-a facut efectul.  Asa ca Mr. Pich a continuat cu nazdravaniile lui care l-au ingrozit si pe Zmeul Fioros.

Pam- Pam!

IMG_0582

IMG_0564

IMG_0571
IMG_0575


IMG_0584


IMG_0620

Povestea nu se incheie asa! Daca nici tu nu iti identifici copiii cu tot felul de personaje imprimate pe tricouri, te sfatuiesc sa-i creezi copilului tau propriile povesti in straie simple dar imparatesti. Toale usor de spalat, care nu necesita calcat si care’s bune de purtat si la catarat si la alergat. Poarta-ti copiii in culori neutre, ca sa-i inveti sa straluceasca mai mult decat haina de pe ei. 

Si pentru ca inca cred in happy end-uri,  o sa inchei articolul cu cea mai buna veste auzita-n imparatia lui Mr.Pich : Sezon de reduceri !!!

Am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa!

Gabriela

Photo: Iuliana Cristina Popescu

Assistance: Roxana Popescu

Haine Mr.Pich urban-chic pozate-n Piscina Urbana din Bucuresti.