aIMG_2790-2
IMG_2792-2
IMG_2801-2

IMG_2860-2
IMG_2878-2IMG_2885-2
\
IMG_2955-2
IMG_2972-2

Timpul și Spațiul am ales să le transcend pentru o viață. Când am fost provocată să povestesc despre ce pantofi purtam la 20 de ani, a început să-mi sune-n cap numai melodia “Roata Vieții”, o știți p-aia cu : “când aveam eu 20 de ani, Doamne ah ce viata mai duceam!” Am gândit toată campania de la asta. Așa vine inspirația la mine, cu cântec.

Și de la vârsta mea de 20 de ani, (care se întampla acum 6 ani) până la analiza întregii mele vieți începute-n vara lui ’91, a fost un mic pas pana la dorința de a regiza totul într-un cadru familiar iz-ului sovietic din amintirile copilăriei.

Contrar așteptărilor, aflați că nu e chiar atât de ușor pe cât mulți dintre noi tindem să credem, să te fi născut în era postdecembristă. Îmi creez cu o nostalgie nefirească imagini despre viața de atunci, simplă. Iar pentru a reuși să trăiesc câtuși de puțin la „standardele” de atunci, mi-am zis să fac o incursiune în timp la Romanian Kitsch Museum. Acolo e o artă neînțeleasă, dar emblematică pentru după ce tânjeam eu și-mi lipsește în prezentul sec și minimalist. Am încercat să privesc fiecare lucru ca aparținând unei povești tragi-comice, dar în sinea mea știam că oamenii cărora le-au aparținut aceste lucruri le-au luat pur și simplu ca atare, pentru că nu aveau alte opțiuni.

Ei purtau grija zilei de mâine și poveri pe umeri cu nemiluita, iar neajunsuri erau „doar” cât să-ți ajungă să te gândești la ele toată viața. Nu aveau niciun fel de resursă pentru a da importanță lucrurilor de care am abuzat eu din punct de vedere creativ. Chiar și așa, din acestea, ei se hrăneau cu bucurie și cu speranță.

Totuși, să nu credeți că nu mă consider privilegiată fiindcă m-am născut ceva mai târziu și spiritul meu rebel, să-i zicem, a evitat să apară în epicentrul erei conformărilor și a restricțiilor de tot felul. Au contraire. Doar îmi culeg doza de inspirație necesară, privesc retrospectiv și iau lecții de cum să mă fericesc pe mine și pe cei din jur, în dulcea solidaritate caracteristică perioadei despre care vorbeam.

Sunt și mai bucuroasă când am aliați, iar de această dată îi am pe cei de la Otter ce, cu ocazia aniversării a 20 de ani vor să te cinstească așa cum se cuvine. Cu reduceri de până la la 50% la pantofi pe placul inimii tale, care să te poarte în #MiliardeDePasi. Trebuie doar să îți faci un card de fidelitate Otter distribution și să te bucuri de Black Friday, pe în magazinele fizice Otter, Tezyo, Aldo, Clarks  sau Salamander.

Eu zic să profitați de ocazie și să purcedeți la cumpărături. După ziua de 17 noiembrie, de Black Friday, se sfârșește magia.

Shoes: Epica by Tezyo

Outfits: Sweet Paprika Autumn-Winter 2017/2018 collection, soon on www.sweetpaprika.ro

Credits: @Iuliana Cristina Popescu

FILMUL mi-l puteti vedea mai bine aici: