_DSC3607
_DSC3605

_DSC3601

_DSC3618

_DSC3679
_DSC3655

_DSC3646
_DSC3635
_DSC3619
_DSC3579

Lisabona miroase a sare si a cafea. Femeile’s gatite pruna mereu si la orice varsta. Au un sex appeal imposibil de neglijat si ma gandesc ca asta se datoreaza muzicii fado si bosa nova. Am impresia ca au ascultat-o in loc de cantecele de leagan de la mamele lor.

In mod normal daca mergeam asa pe strada eram usor de remarcat, acolo am simtit ca doar ma incadrez in peisaj si respect normele.

In seara aceea am mers la primul meu concert de fado, am baut o carafa de vin cu barbatul si am tacut mult. Nu am simtit decat nevoia sa ascult si am consumat versurile si muzica lor in toata profunzimea ei. M-a cucerit a doua seara in Lisabona cu tot cu asfintitul ei si acum am un nou scop in viata sa invat sa cant o melodie de-a lor. Nu stiu daca o sa reusesc, nu stiu daca am suferit indeajuns incat sa pot transpune sufletul intr-un cantec, dar trebuie sa incerc, ca o viata am.

Rochia din poze este de fapt o camasa lungaaa, seaca si dreapta, e o creatie de-a mea pe care am considerat-o initial un esec si am transformat-o cu 3 ace de siguranta si o curea. Rezultatul m-a facut sa imi doresc sa o reinventez intruna, o gasiti in showroom, dar trebuie sa ma gasiti si pe mine ca sa va invat cum se creaza minunea. Ce-i drept, am gandit situatia de asortare cu platformele de la Tezyo. Partea care-mi place cel mai mult este ca papucii sunt made in Brasil, adica vorbesc si ei portugheza.

M-am gatit cu coc si cu carare pe mijloc, in stilul colonial pentru ca doar asa simteam ca pot sa ma asortez cu peretii, am improvizat freza dupa cum m-a dus capul, si-a iesit ceva…

Am incheiat seara cu plimbat pe strazi, negociat baticuri portugheze si un bol de cirese in apartamentul inchiriat de pe AirBNB a unui francez pe nume Pierre.

Pe mine ma cuceresc lucrurile simple si toate mi le regizez si mi le transform intr-un film, pe care o sa il editez in curand si o sa il pun pe canalul de youtube.

Pup,

Gabi

P.S.

Fado  am ascultat  Royal Fado Cafe . Am platit 20 Euro in avans, ca sa avem locul ocupat. Dupa, a trebuit sa consumam de minim 20 de euro in plus fata de banii respectivi. Trebuie sa recunosc ca aveau preturile inzecite fata de restul locatiilor, adica o bere era 10 euro si mi s-a parut exagerat…dar, asa au ales ei sa isi plateasca cantaretii. Recuperau din meniu si nu percepeau taxa de bilet.