IMG_4393-3
IMG_4416-3
IMG_4430-3
IMG_4435-3
IMG_4439-3

 

Imi plac oamenii care tac.

Mereu am vrut sa fiu ca ei. Ma inconjor cu ei de o viata si tot nu ajung sa invat prea multe.

Eu continui sa vorbesc. Mult, atat de mult incat ma obosesc singura cateodata,

Imi plac oamenii care tac, pentru ca ma invata sa ascult.

Iubesc introvertitii . Ador sa scot cuvinte din ei. Cele mai mari reusite ale mele sunt acelea ca-i fac pe oamenii care iubesc sa taca despre ei, despre idei, despre viata si scantei, sa-mi povesteasca. Sufletul lor e de 10 ori mai interesant pentru mine decat cel al unui om care vorbeste neintrebat. Si uite asa o sa imi adun mutii langa mine ca sa ma invete si pe mine sa tac si sa ascult.

Imi plac oamenii care tac si fac.

M-am maritat cu unul. Ieri el a fost in piata si a inghetat de frig alaturi de alti zeci de mii de romani. Nu am reusit sa ajung am lucrat pana tarziu la showroom si oricum asta nu ma scuza in fata online-ului. Anul trecut am inghetat cu copilul in strada. L-am tratat dupa aia cu antibiotice si am zis ca merita, ca poate poate ajung si aia din guvern sa se loveasca cu capul de asfalt si sa uite ca mai vor vreodata vreun ban de la noi. Ca merita sa il indop cu pastile ca atunci cand o sa fie mare sa imi multumeasca ca am iesit cu lumea-n strada sa le schimbam viitorul ,Numai ca au ajuns sa ne frece si mai tare pe toti. Nu-i mai satura Dumnezeu efectiv…nu-i satura. Ajung tanticile sa ne conduca tara. Ce-au zis acuma…”sa taca toti, ca acuma-i feminista treaba !”  si o sa le placa si la europeni ce trendy e Romania cu Vasilica lor. Numai ca uita ca inca suntem o tara de misogini si cu doamna de la conducere si cu ailalta de la primarie aproape ca-mi uit si eu doza de feminism.

Vad ca oamenii critica blogosfera ca nu a dat share-uri ieri despre situatie. Nu stiu de ce alti influenceri tac. Poate au vreun interes politic, poate au contracte cu statul. N-as putea sa va lamuresc nici pe voi nici pe mine. E un mister. Eu in momentul asta sunt mai apolitica ca oricand pentru ca pur si simplu nu mi ofera nici o doza de respect sau incredere nimeni. Nu simt nevoia sa sustin pe nimeni. Nici unul nu-i bun de tara asta si oamenii ei. Nici unul. Sunt putrezi si se vede din ranjetul care-l afiseaza in fata reporterilor. Vezi ranjetul si apesi repede pe buton sa inchizi televizorul sa uiti ca de-un vis urat. Nu stiu de altii de ce nu au facut-o, eu stiu ca am o revolutie in mine legata de toata treaba asta si de multe ori nu mai ajung sa ma exprim in online. Parca nu mai am chef sa exprim decat partea mea creativa si asta nu inseamna ca nu o sa ma mai duc si eu in piata si nu o sa mai strig in gura mare la urechile pline de dopuri de jeg care se fac ca nu ne aud. Doar ca simt ca nu mai am chef sa impartasesc mizeria asta cu lumea, ca parca’s destui care latra si la televizor si acasa si in metrou si la ceaiuri.  Ma freaca si pe mine statul si la bani si la situatia cu justitia, si cu toti aia de ies din inchisori prematur…sau nici macar nu mai intra.

 

Dar nu mai am chef sa perpetuez realitatea asta. Cand ajung sa tac in online si in offline, o fac pentru ca’s satula de informatie si simt nevoia sa ma retrag.

Si dupa tot balciul asta chiar simt nevoia sa tac.

 

Si asa facebook-ul nu ne mai perpetueaza mesajele, cred ca pur si simplu trebuie sa tacem si sa facem si atat.

 

 

 

 

 

Gabriela

 

metafora fotografica semnata de @Iuliana Cristina Popescu

colierul bunicii mele…singurul pe care l-a avut.