IMG_2445

IMG_2472
IMG_2496
IMG_2505

IMG_2512

 

 

N-am facut curat in casa de Paste.

Nu am avut timp si nici nu am vrut sa-mi fac. O sa las casa curata totusi inainte sa plec in vizita la ai mei. Nu imi place sa ma intorc la mizerie.

Nu stiu sa fac cozonaci. Nu stiu unde o sa las pisica de Paste. Mama are acasa doi caini.

Nu am vopsit niciodata singura oua. In schimb le-am pictat cu oja o data la scoala.

Nu mananc miel….niciodata nu-l mananc. Taierea mielului ar trebui interzisa…si totusi e greu sa interzici ceva care se practica de mii de ani.

Cozonacii sunt altfel in Moldova. Bunica ii facea cu dulceata de trandafiri si cu nuca…si aproape mereu ii ardea putin deasupra.

N-am mai mancat cozonacul ei de 10 ani.

Pastele nu-i crestin si e mai vechi ca papa. Ishter era o zeita fertilitatii si a sexului in Mesopotamia. De-aia ciocnim oua primavara…sa se inmulteasca.

As vrea sa merg sa iau lumina la 12 noaptea, imi place magia de a imparti un strop de foc cu atatia oameni. E ceva Dumnezeiesc in asta. E singurul lucru care-mi place la Paste.

Inca nu stiu care-i treaba cu Ouale si Iepurele…si nu o sa dau search pe google.

Nu stiu daca o sa ii iau cadou de Iepuras lu ‘ fi’miu. Nu stiu cum sa sarbatoresc asta, nu sta in firea obiceiurilor mele.

Eu eram invatata ca trebuie sa port ceva nou in ziua de Paste si sa ma spal dimineata pe fata cu un ou alb si unul rosu pe obraji. Erau aruncati in apa rece de fantana cu cativa banuti pe langa. Nu stiam esenta lucrurilor, dar imi placea ritualul si era amuzant ca ramaneam rosie in obraji. O sa il innoiesc pe Erik cu niste draperii in camera lui, ca nu are si cu o pereche de adidasi ca i-au ramas mici toti papucii.

Imi place ideea de a purta Ie de Paste si de a ascunde o bucata de cozonac sub coaste.

Nu am tinut post,  dar postez zilnic in schimb.

 

Asta e perspectiva mea pentru zilele urmatoare si  tinutele de Paste. Iile sunt toate create de PERSPECTIVE atelier si stilizate dupa bunul meu plac.

 

Sa Pasteti fericiti,

Gabriela

 

Port: PERSPECTIVE ATELIER 

         ENZO BERTINI – patent leather heels

 

MUA: Andreea Pasca 

Photo: Iuliana Cristina Popescu