DSC_2670


DSC_2652


DSC_2646


DSC_2642

DSC_2636


DSC_2632

Duminica și lu’ Dumnezeu i-a fost lene și s-a oprit din Facerea Lumii. De aceea niciodata nu am ințeles de ce se merge de la 7 dimineața la Biserică si se stă în picioare 3 ore.

Desigur, babele-n sat o consideră zi de primeneală, ziua în care se scot hainele bune și se poartă la slujbe.

Bunică’mea nu mergea niciodată la biserica Duminica. Cred că era singura femeie din sat care punea la spălat Duminica, avea o mașina de spălat sovietică și-și facea treaba cu ea . Se considera ateistă dar de-abia aștepta să-i vină prietenele-n vizită și să-i aducă niște colivă, câteva bucați de prescure  cică …să ne dea nouă, nepoților. Apoi se așezau pe scaunele mici pe prispă si incepeau bârfa. 

Și tot-așa, șot-a-ta, până le spălau oscioarele la toți din sat.  Bașca, se spălau și hainele și eram si eu informată.

Mi s-a creat așadar de mică, nevoia de a fi informată Duminica și  deprinderea de a umbla în vizită, de a chema oameni in ospeție la mine și de a ieși în oraș sau să stau acasă , la masă, la un pahar de vorbă. 

Azi am pus iar la spălat, și mi-am dat seama că, spăl în fiecare Duminică, contrar voinței Domnului, care s-a hodinit. 

Mă liniștește totuși gândul, că-n secolul nostru practic, treaba o face mașina-n locul meu, așadar ea păcătuiește și eu lenevesc, cum cere scriptura.

Cică lenea e motorul progresului. Așa că-n toată lenea mea de azi, scriu acest articol-pamflet și conchid că lenea în esență este creativă, citez : progresul este realizat de către oamenii leneşi care caută căi mai uşoare pentru a realiza lucrurile.( Robert Heinlein) 

Ingredientele’s simple.

Pantalonii tip palazzo  sunt o necesitate dacă vrei și tu să te alături odei mele pentru lene.

Machiajul e pardonabil, la fel si părul încâlcit.  

Catifeaua însă te-ar ajuta să te simți pisică azi. 

La mine look-up a fost creat de amorul artei, dar zic că maxim ce ai putea să faci azi e să sari puțin în pat și să te bați cu pernele cu iubitul/iubita/pisica/cățelul/prietenul & co.

photo: Cosmina Contu

Mua: Andreea Pasca

Hair: Mihai Badin 

Port: Black velvet Shirt Sweet paprika soon available in pre-order

Pants: Sweet Paprika

Location: Showroom Sweet Paprika & Bookletta.