DSC08955


DSC08975

 

DSC08987

 


DSC08979

 

DSC08990

 


DSC09006


DSC09008

 


DSC09022

 


DSC09032

 


DSC09033

 


DSC09046


DSC09063

 

DSC09076

Ma gandeam la tine in timp ce pozam. Aveam nevoie neaparat sa pot sa te descriu. Stiam ca eram pe aceeasi unda cand venea vorba de estetica uratului. Adica tu chiar ai fi stiut de ce un trandafir arata mai bine langa un lant ruginit. Contrastele astea, nu le-a asortat nimeni mai bine decat tine. Stii, incerc sa scriu articolul asta de o saptamana. Nu reusesc. Scriu, sterg, scriu, sterg. Mi se pare ca o sa fie prea prost scris pe masura pe care poti sa citesti tu. Si eu …stiu ce citeai tu. Acum 6 ani ne intalneam constant la biblioteca. Eu imi scriam licenta, tu disertatia. Mai aveai putin si plecai in New York.  Ti-a placut odata rochia mea vintage neagra pe holul bibliotecii, am venit sa ti-o arat inca o data Vinerea asta. Uneori faceam poze pe acoperisuri de blocuri, alteori pe peretii apartamentelor pozam colectii de vintage, o data ne-am pozat prin Cismigiu. Era Mai ca si acum. Stiu bine ce rochie-mi purtai . Si acuma m-am repozat prin aceleasi locuri…

Nu ne vedeam des, dar cred ca am fost o mare norocoasa sa pot sa te ascult in viata asta. Ti-am vizualizat mereu cuvintele pe care le scriai.  Tu iti dai seama ce dar ai?  De asta am facut acel video acum 2 ani dupa poezia ta “Dear people my age…“.Tu pictai in vorbe, noroc de cei care stiu sa le asculte. Numai metafore imi vine sa fac.

Mi-as fi dorit sa am ocazia sa iti spun ca te-am considerat mereu un om de geniu. Nu pustiu, ci pustiit de altii. Esti un geniu care umpleai energetic incaperea. Magnetica in ochi, atat de multe ai spus tacand.

Am pozat in fata unei absolvente de cinematografie. M-am lasat machiata de o studenta la arhitectura si urbanism. Am zis ca nu pot sa fiu altceva decat statuie in a  3 a campanie din seria 20 project. Mai ales ca tu Raluca, ai plecat fix in ziua in care eu i-am zis Isabellei in showroom: “Da-mi pentru shooting rochia neagra pe care a purtat-o Raluca Rosu  in prezentarea inspirata de Brancusi.” “Ce ciudat si ce coincidenta bizara”, mi-am zis in amar, ca personajul din Cantareata Cheala…dupa o saptamana.

Patricia Nita, tanara talentata care a fotografiat acest film, te admira mult din umbra. Mi-a zis ca de cateva ori a avut ocazia sa intoarca capul dupa tine pe strada. Te-ar fi magulit, te-ar fi facut sa rosesti putin daca ti-as fi povestit cu cata pasiune vorbea despre munca ta din online. Te citea. Stiai tu oare ca aleg bine sincronul asta de minti creative? S-a intamplat sa aleg perfect si make-up artistul. Bianca Tita este printre putinii make-up artisti pe care am avut ocazia sa-i cunosc, care stie cum sa faca doua dungi perfecte de cateye, un ten cu aspect de portelan si asta fara sa toarne tone de ciment pe fata ta. Totul e fara efort…aici.

Nu ti-am spus niciodata ce lectie importanta mi-ai dat acum 6 ani.Terminasem o sedinta foto impreuna. Tu comandasei o Mimosa, eu aveam un vin alb. Vorbeam de dragoste. Mi-ai zis ca tu te indragostesti si iubesti un om. Nu un barbat, nu o femeie. Si eu nu ti-am spus niciodata cat de deasupra tuturor te-am ridicat atunci. Pentru ca tu ai stiut sa iubesti si oamenii care nu te-au iubit si aveai atat de multe de daruit intr-o lume in care nimeni nu mai stie decat sa primeasca.

Am plans cand ai plecat pentru ca ai fost unul din personajele meu preferat . Egoist am plans, desi stiam ca tu esti bine.

Am plans pentru ca nu am apucat sa-ti cumpar cartile pe care te rugam sa le inchegi. Am plans pentru ca nu am apucat sa te strang in brate pentru cei 6 ani de prietenie si sa beau Cricova cu tine. Am plans pentru ca 6 se repeta des. Am plans pentru ca n-am citit tot, n-am vazut tot. O sa imi pun spectacolul The Daily Tutli Putli pe repeat si o sa il dau si la altii…de citit, de recitit, de inspirat..de expirat…

 

Nu mai am cuvinte, dar sper ca tu imi citesti gandurile…

Las pozele sa povesteasca. Sper sa-ti placa.

Inchei aici…negru pe alb.

 

 

 

Pentru Raluca.

 

 

 

Multumesc Atelier Isabelle Vijiac ca a acceptat sa faca parte din 20 project.  Patricia Nita pentru superbele cadre cinematografice pe care le-a suprins si Bianca Tita pentru machiaj. Reamintesc ca scopul acestui proiect este de a-i ajuta pe tinerii fotografi si make-up artisti sa se afirme in cadrul unei campanii fashion create pentru un designer roman. In urma unei tragedii am decis sa dedic aceasta campanie dragei mele Raluca Rosu, cea care a fost o muza pentru mine…dinainte si dupa ce am cunoscut-o.

Photo: Patricia Nita

Mua:  Bianca Tita.